Northern Classic, Custom & Race AB
Follow us

WILBERS Stötdämpare

NCCR Verkstad

NCCR i Knaggälve

 

Hillbilly-Motors Speedshop

NCCR AB ligger i Knaggälve, i närheten av Delsbo och har mer än 25 års erfarenhet av service, byggen och tuning på MC. 1999 grundade Birgit och Jens Hillbilly-Motors i tyskland, vilket blev den världsledande specialisten inom Buell. Företaget såldes 2006 och hela familjen flyttade till Sverige. 2010 och 2011 vann det av oss ledda Pegasusraceteam.com den europeiska serien European Sound of Thunder Championship med en Rotax V-Twin driven Buell. Hillbilly-Motors är sedan 2013 igen vårt registerade varumärke och står nu för NCCR verkstaden.

 

NCCR Racing

Wilbers Tesi

 

2013 blev NCCR den svenska importör för WILBERS fjädringskomponenter och service. . Birgit & Jens är certifierade av WILBERS för samtliga arbeten på gafflar och fjäderben inkl. service och ombyggnaden av BMW ESA Dynamic system. Vill du sänka din MC, behöver du en justering eller service på din gaffel, eller ett annat fjäderben anpassat till din vikt och körstil? Hillbilly-Motors Speedshop är alltid en bra adress när det gäller fjädringssystem. Alla informationer hittar du på www.wilbers.se

Från 2014 erbjuder vi den beprövade CNC “cylinder head porting” av M-TeK Engineering  för Harley-Davidson Twin Cam  modellerna. I kombination med “bolt in” Bigborekitet (88 till 95cui eller 96 till 103 cui.) och justerat med Dynojet PowerVision på vår testbänk kan vi tydligt öka både vridmomentet och prestationen just i mellersta området, där den är som viktigast. Detta fungerar utan väsentligt högre komression, så att 95 oktan bensin kan användas utan att förkorta motorns livslängd.

 

M-Tek 5-axis CNC headporting

NCCR vinnare 2011

 

2011 vann NCCR McNytt Bikebuilder Contest på Stockholms mässan med Cerberus projektet som har den av NCCR konstruerade H2H ramen.  NCCR är generalimportören av märken som LSL (styren, fotpinnar, Caférace-delar), Ilmberger Carbon eller Motogadget (hastighetsmätare, elektronikdelar)  som erbjuder högklassiga delar för individuell customizing till ditt fordon. Vi säljer och kan även montera dessa delar i vår verkstad. NCCR har även ett stort utbud av belysnings- och servicedelar i vår e-butik.

Vårt engagemang gäller inte bara de aktuella modellerna, utan vår passion ligger även hos klassikerna. Gällande fjädringssystem kan vi leverera Wilbers och Hagon stötdämpare från 50-talet och för ditt Caféracer-projekt med en Norton, Triumph eller en klassisk japansk Youngtimer Bike har vi alltid idéer. Vi kan sänka nästan vilken gaffel som helst och bygga om den så att den fungerar bättre. Vi har en ramställning när det gäller större omgvggnader. Genom våra internationella förbindelser kan vi ta hem nästan vilka delar som helst, även till motorrenovering.

 

 

NCCR Vintage Motorrenovering

HOT

 

Vi är tränade av vår Dynojet PowerVision utvecklingspartner House of Thunder i Lübeck / Tyskland och får därifrån omedelbar och tidsnär support för justeringen av Harley insprutningsmodellerna.

Så kan vi garantera att vi alltid har tillgång till de nyaste informationerna som är nödvändiga för att kunna arbete framgångsrikt med PowerVision systemet. PowerVision erbjuder enastående egenskaper i justering samt övervakning av fordonsdata på testbänken, men även i vanliga körningen ute på vägarna.

Från och med augusti 2014 är EBR:s motorcyklar nu även tillgängliga i Sverige. NCCR i Delsbo är första återförsäljare och  partner för marknadsföringen av de 185hk starka EBR 1190SX superfighter och EBR 1190RX superbike i norden. Under åren 2010 och 2011 har NCCR AB tagit hand om tekniken vid insatsen av EBR 1190RR tävlingsmaskiner i den europeiska Sound of Thunder serien och kunde vinna mästerskapstiteln för EBR båda åren.

Läsa mer om Erik Buell Racing MC här >>

 

NCCR återförsäljare för EBR MC

 

 

 

Kontakta oss om du har frågor om vår service eller om delarna och EBR som vi säljer. Du är också välkommen att besöka oss i Knaggälve. L

I

NCCR rekommenderar Motul


För mera information, kontakta Jens & Julia Krüper eller Pär Swedin.


Tidsbokning ring 0653 - 410 50


I verkstaden debiterar vi en  arbetskostnad av 890 kr per timme inklusive  moms.


Öppettider Mån. - Fre. 10.00 - 17.00


WILBERS Suspension Manufaktur

WILBERS BMW HP4 Racekit

S1000RRkit

Framgaffelrevision Superbike, stötdämpare Adjustline Competition och gasfylld styrdämpare Hyperroad med fäste kit*

29900kr inkl Moms

*vi behöver din gaffelbenar. Priset är utan montage på din MC


Jens Verkstad


Birgit Verkstad


M-Tek-Engineering

H-D Twincam 88 & 96  Tuningpaket 
Alla delar, CNC porting, montage hos NCCR, Dynojet Powervision, justering på vår testbänk

M-TeK-Tuning

28900kr inkl. Moms*

*CNC porting av dina cvlindertoppar och uppborrning av dina cylindrar inklusive